O mnie


O mnie JASFOOD.PLmgr Agnieszka Siwik

Kuchmistrz

Dietetyk

Specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności, audytor HACCP


Więcej:

To, w jaki sposób odżywianie wpływa na nasze zdrowie zawsze mnie interesowało. Wiele lat pracy jako kucharz, szef kuchni i właściciel własnej restauracji oraz specjalistyczna wiedza z zakresu dietetyki pozwala mi odpowiadać na nurtujące Was pytania. 

W sieci krąży mnóstwo informacji związanych z tematyką zdrowego odżywiania, diet i odchudzania. JasFood zawiera informacje wybrane dla Ciebie i poparte dowodami naukowymi. Jest blogiem, który powstał z głębokiej potrzeby przekazywania Wam kluczowych, potwierdzonych informacji o zdrowiu i zdrowym odżywianiu. Podstawową tematyką jest wpływ składników żywności na zdrowie oraz sposoby poprawy zdrowia dzięki odpowiedniemu żywieniu (czytaj – odpowiednim składnikom diety lub właściwemu postępowaniu).

W artykułach staram się podawać źródła informacji, możesz więc „doczytać” więcej, jeśli temat Cię zainteresuje. Jeśli masz wątpliwości, zapytaj, wyślij do mnie wiadomość.

Z obszarem żywienia jestem związana już bardzo długo. Od wielu lat współpracuję jako ekspert z firmami i wydawnictwami: piszę o tym, co mnie interesuje w dietetyce, o tym co ciekawe lub ważne.

Opracowuję receptury i jadłospisy, przygotowuję dania do kulinarnych sesji fotograficznych.

Testuję sprzęt AGD dla którego opracowuję przepisy kulinarne.

Ponieważ jestem specjalistą ds. jakości i bezpieczeństwa żywności i znam gastronomię „od podszewki”, skutecznie pomagam wdrażać systemy HACCP w zakładach gastronomicznych, stołówkach i innych miejscach związanych dystrybucją żywności. Jestem również audytorem systemu HACCP i szkolę pracowników w zakresie higieny produkcji żywności.

JasFood powstał dla Was – mam nadzieję, że właśnie tutaj znajdziecie odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Kontakt do mnie:

jasfood.biuro@gmail.com